“Pvt. George G Voskuyl”
“Pvt. George G Voskuyl”

“Pvt. George G Voskuyl”

George Gerardus Voskuijl (Voskuyl), geboren op 1 mei 1895 in Rotterdam, was de zoon van Johannes Voskuijl en Maria Catharina Kording. Zijn vader was stukadoor in Rotterdam en zijn moeder was huisvrouw. George was de jongste van 10 kinderen, waarvan er 6 overleden voor de leeftijd van 4 jaar. Op 2 december 1912 overleed ook zijn moeder op 52 jarige leeftijd.

Tussen 1916 en begin 1917 vertrok George naar Amerika om daar een nieuw leven op te bouwen. Hij werkte bij de Pennsylvania Rail Road als bagageafhandelaar toen Amerika op 6 april 1917 de oorlog verklaarde aan Duitsland. George werd niet opgeroepen voor dienstplicht omdat hij nog niet geneutraliseerd was tot Amerikaan. Daarom bood hij zich vrijwillig aan, hij diende bij Company L van 309 Inf. 78 Div.

Op 1 november 1918, 10 dagen voor het einde van de oorlog, sneuvelde hij op 23 jarige leeftijd. George ligt begraven op de Amerikaanse begraafplaats in Romagne-sous-Montfaucon, Plot F  Rij 39  Graf 23.

Tekst; Rene Brouwer

George Gerardus Voskuijl, Plot F  Rij 39  Graf 23

WW1 US Burial card front

WW1 US Burial card back

Aangifte van geboorte George Gerardus Voskuijl