Site du Canon d’Hermeville
Site du Canon d’Hermeville

Site du Canon d’Hermeville

Er zijn verschillende sites opgezet waar bezoekers dit weinig bekende deel van wat het Duitse achter front wordt genoemd, kunnen ontdekken. Van 1914 tot 1918 lag het dorp Hermeville en Woëvre direct aan het front.

Het werd van 1914 tot 1916 bezet door Franse troepen die er vele kampen en barakken hadden opgezet. De betonnen onderkomens staan er nog steeds.
In 1915 liet de commandant van het bolwerk Verdun een 140 mm marinekanon model 1910 installeren in de bossen van Hermeville. Dit kanon heeft als doel om de door de Duitsers aangelegde infrastructuur te vernietigen.


In Herméville is ook een observatorium gemaakt,  In de stam van een imposante oude eik zijn ijzeren sporten gemaakt die toegang geven tot een platform om als uitkijkpost te dienen, om zo doelen te identificeren. Het is vandaag de dag nog steeds zichtbaar.

Echter, de tijd doet zijn werk, de boom absorbeert ze langzaam voor meer dan honderd jaar, maar hij zal de herinnering bewaren tot het einde van zijn dagen.
Op 21 februari 1916 begon het Duitse offensief op Verdun met een meedogenloze beschieting van Franse stellingen. Na het onklaar maken van het kanon evacueerden de Fransen hun stelling.

Het is een prachtige omgeving vol geschiedenis en bezienswaardigheden dus een genot om daar rond te lopen.