Het 316e Regimental Monument op de Grote Montagne
Het 316e Regimental Monument op de Grote Montagne

Het 316e Regimental Monument op de Grote Montagne

Afbeelding 048
De Grote Montagne heuvel met uitzicht op de vallei en het dorp Sivry-sur-Meuse, aan de Maas. Pershing wilde geen  monumenten voor de soldaten die kleiner waren dan divisies, zo beweerde hij, en zo ontstond een overvloed van schijnbaar zelf verheerlijkende Amerikaanse gedenktekens over het Franse landschap. Niettemin, een rijke infanterist, na de oorlog, wilde zijn 316e Regiment eren, zodat hij zelf betaalde om het monument te bouwen op grond die behoorde aan het ziekenhuis van Verdun. Hij gaf het ziekenhuis een grote donatie in ruil voor de grond. En heeft alles betaald voor de bouw van het monument uit eigen zak. Toen Pershing dit verhaal hoorde was hij ontzettend kwaad en gaf het personeel van de Amerikaanse begraafplaats in Romagne sous Montfaucon opdracht het monument weg te halen, wat leidde tot ernstige beschadiging van het monument.

Pershing hoorde over het monument door het onderzoek van Dwight Eisenhower, een jonge assistent.

Na de oorlog was Pershing  hoofd van de American Battle Monuments Commission, zodat hij gezag over al deze militaire gedenktekens had. Uiteindelijk werd het monument gerestaureerd in opdracht van het hoofd van het 316e regiment.