Romagne Toen en Nu 
Romagne Toen en Nu 

Romagne Toen en Nu 

Romagne sous Montfaucon  

Mijn goede vriend en mede Verdunganger René Brouwer is de auteur van twee boeken over de geschiedenis van “Romagne sous Montfaucon  Toen en Nu”. Hij laat in deze twee boeken zien wat zich heeft afgespeeld in en rond het kleine dorp tijdens en na de eerste wereldoorlog.  De twee delen zijn te lezen en te downloaden op deze website.

Het pittoreske Romagne-sous-Montfaucon is een historisch dorpje gelegen in het noordwesten van Frankrijk in het departement Meuse. De plaats telt ongeveer 200 inwoners in 2021 en maakt sinds 1 januari 2015 deel uit van het kanton Clermont-en-Argonne in het arrondissement Verdun. Tot 1 januari 2015 was het deel van het kanton Montfaucond’Argonne, dat op die dag werd opgeheven. Het dorp is bekend vanwege het grote Amerikaanse militaire kerkhof uit de Eerste wereldoorlog en het museum Romagne 14-18.

Tekst: René Brouwer